Show more
QOTO Group boosted
QOTO Group boosted

This is a test post.
Is the group working well?
@QOTO

QOTO Group boosted

@freemo @hansw @QOTO
Ah, I see, thank you.

It's odd that the Light theme displays properly, while the Dark Theme, wide screen shows this.

QOTO Group boosted

@freemo @hansw @QOTO
I went back to Light Theme in the Private Window, and copied a screenshot of just the inner post.

The quoted block -- it's delimited by a BlockQuote, closed at the end of the text. Text highlighted in Blue.

QOTO Group boosted

@design_RG

The themes have no ability to have any effect on the html itself. You should fnd the html identical at all times across themes. Themes literally are just defined as CSS files and have no html associated with them.

@hansw @QOTO

QOTO Group boosted
QOTO Group boosted

@design_RG

going to have to find a way to pretify that but it might help thanks. I suspect the issue is more likely ont he css side than in the html itself though

@hansw @QOTO

QOTO Group boosted

@freemo @hansw @QOTO

> Thing is if i cant replicate the issue its really hard to investigate. If i were on Rob's computer id pull up the inspection tool and look to see if the HTML has the right tags and what css it is seeing and rendering, but I cant do that from my end if the issue doesnt get replicated here

I copied and pasted the post html for that -- see if it helps. Sorry as it is messy,

pastebin.com/BcK8Nxnz

QOTO Group boosted

@hansw @freemo @QOTO
I use Waterfox, which is a FF variant, most of the time for everything.

I did load the MS Edge just to confirm if it was browser specific or not.

Other add ons here : uBlock Origin, and others that I don’t think should interfere.

Let’s wait and see if something comes up, as it might be a extraneous thing.

Thank you! 😃

QOTO Group boosted

@hansw

Yea thing is the ">" prefix is how it would render by default if you werent rendering the rich text, for example if you turned the rendering of rich text off thats how it would show as it would use a different CSS to fall back to.

Thing is if i cant replicate the issue its really hard to investigate. If i were on Rob's computer id pull up the inspection tool and look to see if the HTML has the right tags and what css it is seeing and rendering, but I cant do that from my end if the issue doesnt get replicated here
.

@design_RG @QOTO

QOTO Group boosted

@hansw @freemo @QOTO

Thansk for the clarification, Hans. Are you using the Light or Dark theme ?

The problem seems to be specific to the ‘Dark Theme, wide screen’ – and it displays these ‘>’ in both FF and MS Edge chromium here.

Light Theme displays proper Quote, with the vertical bar marking the quoted text.

QOTO Group boosted

@freemo @hansw @QOTO

Yes, it's a strange thing -- and the fact it shows properly with one theme and not on the other adds to the mystery.

I am not using the Collapsed Mastodon, which could possibly have affected the instance's display.

Hans's post is a bit vague - I am not sure of exactly what he observed, he might be seeing it as I see on my screenshot -- **with the '>' multiline quote markers**.

Maybe Hans can confirm or clarify? Thank you! :)

QOTO Group boosted

@hansw

thanks, now this is odd, so me on chrome, and hans on firefox, both looking from the dark theme, see it as expected, but it only renders incorrectly for rob for some reason...

If i can get anyone to replicate what you see rob it might give me some hints to go on.. Right now it looks like it might be a problem unique to you for some reason.

@design_RG @QOTO

QOTO Group boosted

@design_RG

Very strange indeed, I wonder why I cant replicate this with the dark theme… I am using the same theme….

@QOTO

QOTO Group boosted

@freemo @QOTO

What happens if you use the dark theme in a private window?

I would have to log in to change the Theme. Can try. Will do.

Done – and if I login it shows the whole topic with the Dark Theme, wide screen.

And the Quote marks display, not like it was in the Light theme, but with the odd ‘>’ multiline markers.

Another screenshot attached. FF, Private Mode. Logged into account, Dark Theme, wide screen in use.

QOTO Group boosted

@design_RG

What happens if you use the dark theme in a private window?

@QOTO

QOTO Group boosted

@freemo @QOTO

I thought it could be a Browser specific thing, but I see the exact same result in MS Edge Chromium based, if I login to my user account.

That renders using the Dark Theme, wide screen, same as I use in Firefox (Waterfox variant).

Loading the same link to a post in this thread as posted above, with the odd quoting format, displays perfect in a FF Private Window tab; the difference being that in this case it’s using the Qoto default theme, the Light theme.

Screenshot attached.

QOTO Group boosted

@design_RG

If its firefox lets see if we can find someone else on the server on firefox with the same problem maybe, that way I can atleast rule out it being a problem for just you. I might need to install firefox myself.

@QOTO

QOTO Group boosted

@design_RG

Except for the unique handling of the links that screenshot looks very similar to how it looks for me here on QOTO.

@QOTO

QOTO Group boosted

@design_RG

So I am on the dark theme now looking at the post you linked me, and it renders just fine for me as expected with a bar to the left and not the “>” stuff you are seeing… I am not sure why you would see it any different. You said your on firefox right? maybe its a browser thing… you are sure you dont have any browser extensions on modifying the formatting?

@QOTO

Show more
QOTO Managed Groups

The fediverse's first open managed group server.

brought to you by QOTO

No hate. Be kind, be respectful